Als alles kan en mag, wat zijn dan uw wensen voor de invullingen van het plein?

Note: We verzamelen uw antwoorden en delen ze in per thema. Op die manier gaan we er verder mee aan de slag.

Ramon

11-06-22 om 10:49

Speel uitrusting gevarieerder maken tot leeftijd 12jaar(basisschool leeftijd).

Hekken weg en vervangen door planten bakken op hoogte 1meter vanaf de grond. Links en rechts nog wat planten bakken.

Hoeft niet teveel groen in blijft immers een speeltuin. Willen mensen de natuur in ,gaan ze maar naar het bos.

Speeltuin heeft een buurt functie.

Tegels vervangen door kort hard kunstgras. Voor de kinderen die met een fiets of step komen. Vergeet niet dat er ook een hoop kinderen met een bal spelen daar.

2 bankjes plaatsen voor de mensen uit de buurt.

 

Maak er aub niet zo een ding van als op de simonsstraat. Dat is leuk voor mensen die de wereld proberen te redden. Vooral veel hout gebruiken in de speeltuin ,maar zeuren over houtkap. Behalve voor eigen gebruik dan mag het wel.

Martin

10-06-22 om 16:11

Aan de straatkant (nu hek/muur) een doorlopende plantenbak met gevarieerde (insecten) beplanting. Aantrekkelijk groen en goede afscherming.

 

In de oostelijke punt van het pleintje is best nog wat (groene) uitbreiding mogelijk

 

Speelelementen van natuurlijke materialen (hout) dragen bij aan een groene uitstraling van het pleintje.

 

Naast speelplek voor kinderen zou het ook uitnodigend als ontmoetingsplek voor ouderen moeten zijn.  Waar, wat voor zitplekken situeren.

 

Hoe meer steen, hoe meer wateroverlast. Met minder steen en infiltratiemaatregelen zou het pleintje een (groen) voorbeeldproject kunnen worden van hoe regenwater in de grond is te infiltreren.

Rens

10-06-22 om 10:19

Het bankje helemaal aan de oostkant heeft heel lang avondzon, hopelijk komt op dezelfde plek weer een zitplekje terug!

Harriet

06-06-22 om 21:36

Een mooie speeltuin met groene uitstraling. De speeltoestellen zo inrichten dat de jongere, maar ook de oudere kinderen er leuk kunnen spelen: klimwand, speelhuisje, balanceerbalken, glijbaan, monkey bars etc. 

Wel nog wat betegeling voor skeelers of steppen en wat banken om op te zitten. 

Mer

03-06-22 om 8:57

Mijn kind van 2 jaar vindt dit een geweldig speelplekje. De glijbaan en de wip zijn perfect voor zijn leeftijd. 

Een speelhuisje, klimmuur en vooral meer groen (bloemen of gras) zijn goede aanvullingen. Ook iets om op te balanceren, zodat het ook op latere leeftijd nog een aantrekkelijk speeltuintje blijft.

Sandra

01-06-22 om 21:42

Het zou fijn zijn als er speelmogelijkheden komen voor alle leeftijden, dus van 1 tot 13 jaar. Denk aan sporttoestellen, glijbanen, balanceertoestellen, duikelrekken.

In het verleden stonden er veel verschillende struiken rondom de speeltuin. Dit gaf veel overlast en er zijn destijds hekken geplaatst.

De jeugd van nu speelt ook aan de overkant tussen de struiken van het iff, daar worden hutten gebouwd. Het zou fijn zijn wanneer daar iets aan de stoep gedaan wordt, zodat de kinderen veilig kunnen oversteken en niet tussen de auto's hoeven te staan.

De speeltuin mag dus zeker een stuk aantrekkelijker worden voor alle leeftijden.

Ciska

01-06-22 om 19:48

De kinderen in de directe omgeving zijn gemiddeld 8 jaar dus speeltoestellen die daar op aansluiten zou fijn zijn. De ondergrond is prettiger als deze vlak zou zijn voor skeelers ed. Een speel huisje met een klimwand of dergelijke zou wat meer speeluitdaging geven en rondom de bomen een bank is fijn om te zitten. Een schommel of houten palen om over te kunnen lopen geeft wat meer beweging in het speeltuintje. Als omheining zou er voor een deels open en deels gesloten omheining kunnen worden gekozen met spelletjes in de wand verwerkt. 

Juffrouw Steef

01-06-22 om 17:37

Op dit moment is het plein een ontmoetingsplek voor de kinderen uit de straat en de ouders.

Wij vinden dat deze functie behouden moet worden in het nieuwe ontwerp. Genoeg speelgelegenheid voor de kinderen, veilig voor groot en klein en bankjes om als buurtbewoners elkaar te ontmoeten.

Het afschermen van de drukke straat dmv iets anders dan een hek maakt het veiliger en mooier.

 

Cookie-instellingen