Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Een groen, veilig plein met ruimte voor steppen en skates aan de Liebergerweg

17-06-2022 826 keer bekeken

De eerste twee weken van juni zijn omwonenden van het plein aan de Liebergerweg uitgenodigd om hun voorkeur en wensen uit te spreken voor de herinrichting van het plein aan de Liebergerweg/Lijsterstraat.

Dat konden ze doen via negen stellingen en een forum. Ruim 60 omwonenden namen de tijd om hun voorkeur op te geven bij negen stellingen.

Uit deze stellingen blijkt dat:

  • Een overgrote meerderheid behoefte heeft aan een uitnodigende ontmoetings-/speelplein met een groene uitstraling (95%).
  • Meer groen (80%)  met meer ruimte voor vogels, egels en bijen (75%).
  • De speeltuin een avontuurlijk karakter heeft (90%) en er plek is voor bankjes (83%)
  • Er behoefte is aan een goede afscherming van autoverkeer en dat dit mooier mag zijn dan alleen een hek (97%)
  • Men graag een veilige oversteek ziet (98%).

Men was verdeeld over het helpen van de gemeente in groenonderhoud (49% was het daarmee eens) en het verder meedenken over de inrichting van het plein (57% was het daarmee eens).

De reacties op het forum kunnen we indelen op twee thema’s:

  • Grote behoefte aan plek voor kinderen met stepjes, skates en voetballende kinderen.
  • Aantrekkelijke speeltoestellen voor jonge en oude kinderen.

De opgehaalde wensen en behoeften dienden als startpunt voor de gesprekken met het bouwteam dat op de zonnige donderdagmiddag van 16 juni voor het eerst bijeen kwam. Het was een fijn gesprek met veel gezamenlijk enthousiasme om het plein een mooiere plek te maken.

Eerste bouwteambijeenkomst op 16 juni

De volgende bouwteambijeenkomst staat gepland op woensdagmiddag 13 juli om 16:00. Wilt u daarbij zijn? Meldt u aan bij projectleider Gijs Savenije via g.savenije@hilversum.nl.

Cookie-instellingen