Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Een speeltuin met avontuurlijk karakter voor kinderen aan de Galvanistraat

17-06-2022 930 keer bekeken

De eerste twee weken van juni zijn omwonenden van het plein aan de Galvanistraat uitgenodigd om hun voorkeur en wensen uit te spreken voor de herinrichting van het plein in hun straat.

Dat konden ze doen via negen stellingen en een forum. Zo’n 55 mensen gaven gehoor aan deze uitnodiging.

Uit de stellingen blijkt dat:

  • Er behoefte is aan speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling (80%), met een avontuurlijk karakter (84%) voor kinderen (94%).
  • Men graag bankjes terugziet op het plein (89%).
  • Het plein plek groener wordt en op die manier plek biedt voor vogels, egels en bijen (67%).

Iets minder dan de helft geeft aan dat zij de gemeente wel willen helpen in de groenonderhoud op het plein als dat nodig is (47%).

Via het forum kwam één reactie binnen en werden de stellingen nog aangevuld met de wens voor een veilige speelmogelijkheid voor jonge kinderen, bijvoorbeeld een schommel met een ‘zitje’ en een klim/klautertoestel.

Op de zonnige dinsdagmiddag van 21 juni kwam het eerste bouwteam bijeen en werden de wensen en ideeën besproken. Deze kwamen overeen met de online reacties; meer natuurlijke speelelementen voor meer leeftijden (0-13 jaar). Ook werd genoemd dat het plein ‘hufterproof’ moet worden ingericht, omdat men regelmatig overlast ervaart. Ook ziet men graag meer ruimte tussen de vier parkeervakken.

Ook meedenken? Het volgende bouwteamoverleg staat gepland op 13 juli. Meld u aan per mail aan bij projectleider Gijs Savenije via g.savenije@hilversum.nl.

Eerste bouwteqamoverleg
Eerste bouwteamoverleg Galvanistraat

 

Cookie-instellingen