Finale Challenge Bruisend Hart: En de winnaar is...

Een half jaar geleden zijn zeven scholen uit Hilversum en omgeving gevraagd mee te denken over een nieuwe invulling van het Oosterspoorplein. Leerlingen van zes scholen zijn met deze opdracht aan de slag gegaan en donderdag 15 december werden de beste ideeën gepresenteerd aan de vakjury.

De vierkoppige vakjury bestond uit wijkwethouder Karin Walters, Raymond Kok (van Sterk Techniekonderwijs & Gooische Scholenfederatie), Martin van Os (Wij Techniek, ontwikkelingsfonds voor technische installatiebranche) en Liesbeth Hersbach (adviseur klimaatadaptatie gemeente Hilversum). Zij hebben zes winnaars benoemd.

 

Maquette 1
Een van de maquettes

Op de zesde plaats eindigde het St. Aloyssius met hun originele ontwerp van het Oosterspoorplein waarbij ruimte was voor midgetgolf en watertonnen. Op de vijfde plek eindigde de meiden van Yuverte. Het juryoordeel luidde "Het was een heldere presentatie, waarbij ook aandacht was voor criminaliteit. Ook de enige die nadacht over het financiële aspect, maar wel minder op techniek. Een mooie vijfde plek dus.". Het Roland Holst nam de bokaal voor de vierde plek mee terug. De jury vond het knap dat deze tweekoppige vertegenwoordiging met z'n tweëen een heldere uitleg konden geven, en na hadden gedacht over een praktische invulling met een gratis fietsenstalling en toiletten.

 

 

Het winnende idee
Het winnende idee

De derde plek was voor de jongens van scholengemeenschap Huizermaat. Hun ontwerp had "veel elementen op het plein, zoals een fitnesscirkel en skatepark. Ook was hun research goed gedaan; in het plan was zelfs uitgedacht welke planten en bomen er geschikt zouden zijn met zo min mogelijk onderhoud". Het idee van het Lucent college was goed voor een tweede plek. De jury vond dat deze groep een hele mooie, originele uitwerking heeft gegeven aan kernwaarden van Bruisend Hart: een plek voor spelen en ontmoeten.

 

winnaars challenge
De winnaars van challenge Bruisend Hart

 

De bokaal voor de eerste plek gaat mee naar Bussum. De vertegenwoordiging van De Fontein presenteerde een plan met veel technische oplossingen over wateradaptatie en hittestress. Ook was de maquette mooi ontwikkeld en vond de jury het 'een goed totaalplaatje'.

 

 

 

Publieksprijs

Uitreiking publieksprijs

Naast de prijs van een derde plek, namen Julien, Lieuwe, Milan & Luca van de 'Huizermaat' ook de publieksprijs mee terug naar Huizen. In hun idee waren veel elementen verwerkt; van fietsenstalling tot toiletten en van sportmogelijkheden als een skatepark en fitness tot aan bankjes. Aan alles was gedacht. Zij kregen via deze website maar liefst 351 stemmen.

 

 

Cookie-instellingen