Submenu

Denkt u mee over de nieuwe inrichting van de pleinen Ampèrestraat en Kleine Drift?

13-11-2020

Wel of geen bankjes? Een natuurlijke uitstraling met speeltoestellen van hout of juist felgekleurde speeltoestellen? Wij zijn benieuwd naar uw wensen.

Klik hieronder op een plein en geef u wensen door. De wensen worden digitaal verzameld vanwege de Corona-maatregelen.
Plein Kleine Drift

Plein Ampèrestraat

 

Meer groen in de wijk

Meer groen in de wijk, dat werd door de bewoners in Hilversum Oost genoemd als een van de belangrijkste opgave in de Gebiedsagenda.  De onlangs gehouden groene pleinverkiezing is een van acties waarmee de gemeente en de bewoners samen een inhaalslag willen maken. In totaal worden zes pleinen vergroend en opgeknapt. Wethouder Voorink “Dat zijn twee pleinen meer dan de vier winnaars van de groene pleinverkiezing. We vinden het belangrijk dat de verspreiding van groen tussen de buurten goed is verdeeld, daarom knappen we twee pleinen extra op”. Komende weken starten we met het ophalen van de wensen van bewoners voor de pleinen aan de Kleine Drift en de Ampèrestraat.

De gemeente en bewonersinitiatief ‘De Groene Loper’ vraagt bewoners mee te denken en te helpen in het opknappen van de pleinen. Werkgroeplid Rens Wijnakker, landschapsarchitect van beroep, is overtuigd dat inwoners hier blij van worden: “Toevoeging van groen op veel kleine plekken in de wijk nodigt de mensen uit om meer naar buiten te gaan. Het is waardevol voor de wijk en het heeft een positief effect op je gezondheid, zeker in deze tijd is dat extra belangrijk”.
 

Andere pleinen in 2021

Niet alle pleinen kunnen tegelijkertijd worden aangepakt, daarom starten we volgend jaar met de andere pleinen waar veel is opgestemd. Dit zijn de Pelikaanstraat, Liebergerweg, Galvanistraat en het Jac. P. Thijsseplein. Voor het Jac. P. Thijsseplein wordt gekeken naar een tijdelijke groene invulling van het plein, omdat het Jac. P. Thijsseplein ook een van de locaties is die wordt meegenomen in het onderzoek naar de nieuw aan te leggen waterberging in Hilversum Oost, uit het watermanagementplan.   

Cookie-instellingen