Submenu

Start werkzaamheden Ampèrestraat en Kleine Drift

27-01-2022

In 2021 heeft de gemeente met bewoners plannen gemaakt om de pleintjes aan de Ampèrestraat en de Kleine Drift op te knappen. De werkzaamheden starten deze maand, maar wat gaat er precies gebeuren?

Ontwerp Ampèreplein

Het nieuwe plein wordt groter. Er komt meer ruimte voor groen en een speelplek met houten speeltoestel en schommel. Rondom het plein wordt de weg verhoogd, zodat auto’s er langzamer rijden en het veiliger wordt voor overstekende kinderen. Rondom het plein komen parkeerplaatsen, met daartussen nieuwe bomen. De parkeerplekken die het plaatsen van bomen kost, worden gecompenseerd door drie extra parkeerplekken ter hoogte van de Sigarenfabriek. Zo blijft het aantal parkeerplekken gelijk. Ter hoogte van de Sigarenfabriek komt overigens ook nog een extra groenstrook.

De werkzaamheden op en rondom het Ampèreplein starten donderdag 10 februari en duren tot en met vrijdag 15 april.

Bekijk ontwerpschets  Ampèreplein

Ontwerp Kleine Drift

Ook het pleintje aan de Kleine Drift wordt groter. Het wordt groener door het aanplanten van nieuwe bomen en planten. De weg rondom het plein wordt versmald, zodat auto’s daar langzamer gaan rijden. Ook komen er parkeerplekken rondom het plein.

De werkzaamheden op en rondom de Kleine Drift starten maandag 7 maart en eindigen vrijdag 22 april.

Bekijk ontwerpschets Kleine Drift

Vragen of meer informatie?

U kunt altijd contact opnemen per mail via 1221@hilversum.nl

Cookie-instellingen