Submenu

Groter, groener en veiliger plein aan de Kleine Drift

01-06-2022

Op 1 juni opende wethouder Floris Voorink en bewoners die hebben meegewerkt aan de plannen voor het plein, het vernieuwde plein aan de Kleine Drift.

Samen met bewoners en werkgroep de Groene Loper heeft de gemeente vorig jaar plannen gemaakt voor het opknappen van twee pleinen in postcodegebied 1221: die aan de Ampèrestraat en de Kleine Drift. Het plein aan de Kleine Drift is een groener plein met veel ruimte voor biodiversiteit geworden. Veel verschillende struiken, heesters en verschillende vaste planten en bomen kleuren het plein. Langs de wandelstrook is een speciale plek voor insecten met bloeiende bloemen en planten in het gazon.

Een groener 1221

Het vernieuwen en vergroenen van de Kleine Drift is onderdeel van meer groen in postcodegebied 1221. "We werken aan het vergroenen van de leuke en levendige wijk 1221 zodat wonen en werken hier nog aangenamer wordt. Het opgeknapte pleintje aan de Kleine Drift is weer een mooi voorbeeld van hoe we deze wijk steeds aantrekkelijker maken: groener en veiliger.", aldus wethouder Floris Voorink.

Binnenkort worden nog drie pleinen vernieuwd en vergroend: aan de Galvanistraat, Lijsterweg en Pelikaanstraat. De planvorming start binnenkort, maar daarvoor is de mening van omwonenden van harte welkom. Laat weten wat u belangrijk vindt via een aantal stellingen, of spreek uw wensen uit op het forum.

Denk mee

Cookie-instellingen