Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Bekijk het voorlopig ontwerp plein Ampèrestraat

24-04-2021 1679 keer bekeken

Op basis van input van omwonenden is een voorlopig ontwerp uitgewerkt voor het plein aan de Ampèrestraat. Het bouwteam heeft het ontwerp gemaakt en bestaat uit inwoners, leden van bewonersinitiatief Groene Loper en de gemeente.

Uitgangspunten van het ontwerp zijn:

  • Een groen plein met veel ruimte voor spelen en biodiversiteit;
  • Zo worden er meerstammige bomen, heesters, struiken en verschillende vaste planten aangeplant.
  • Speelelement met een natuurlijk en avontuurlijk karakter, voor verschillende leeftijden.
  • Een verhoging van de rijbaan rondom het plein om de snelheid van het autoverkeer te verminderen en veiliger te maken voor overstekende kinderen.
  • Langsparkeren rondom het plein, met daar tussen in bomen.

Naast het opknappen van het plein, wordt in de Ampèrestraat een extra groen strook gemaakt ter hoogte van de Sigarenfabriek. Zo ontstaat een groene route tussen de Larenseweg en het speelplein en wordt het groen in de wijk meer met elkaar verbonden.

Verder worden, na gesprekken met een aantal omwonenden, 3 extra parkeerplaatsen gerealiseerd in de Ampèrestraat om het verlies aan plekken rondom het pleintje te compenseren. Dit betekent dat met de nieuwe inrichting er geen parkeerplaatsen verloren gaan.

Het bouwteam heeft 3 opties uitgewerkt voor de speeltoestellen. Ruim 103 stemmen zijn uitgebracht, optie C heeft de meeste stemmen gekregen 42.  In reacties werd gevraagd of er toch een mogelijkheid is voor het toevoegen van een glijbaan. We gaan bekijken wat de mogelijkheden hiervoor zijn en bespreken dit in het bouwteam. Via onderstaande link kunt u de stemmen en de opties bekijken.

Bekijk hier de opties

Mist u nog specifieke onderdelen in het ontwerp? Laat dit dan weten aan de projectleider Gijs Savenije, g.savenije@hilversum.nl We bekijken dan of we deze input nog kunnen meenemen in het definitieve ontwerp. Hieronder ziet u de sfeerbeelden van het voorlopig ontwerp voor het nieuwe plein.

Cookie-instellingen