Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Uitnodiging webinar beeldkwaliteitsplan+ 1221

10-05-2021 887 keer bekeken

In 2019 is de Gebiedsagenda 1221 opgesteld. We willen het wonen, werken en leven in deze wijk aantrekkelijker maken voor huidige bewoners en ondernemers. Ook zullen we hier in de toekomst nieuwe bewoners en ondernemers verwelkomen.

Een belangrijke stap in de realisatie van de ambities is het maken van een nieuw bestemmingsplan voor het gebied. Voordat dit bestemmingsplan wordt gemaakt, stelt de gemeente een beeldkwaliteitsplan+ op. Komende weken ronden we het concept van het ontwerp beeldkwaliteitsplan+ af. Voordat we de gemeenteraad vragen het ontwerp ter inzage te leggen delen we in een webinar graag de inhoud van het plan met betrokkenen, zoals bewonersorganisaties en ontwikkelende partijen.

Wat is een beeldkwaliteitsplan+?
Het beeldkwaliteitsplan+ beschrijft de ruimtelijke kaders voor nieuwe ontwikkelingen. Deze kaders gaan bijvoorbeeld over de kwaliteit van de openbare ruimte, over bouwhoogte en over architectuur. Het beeldkwaliteitsplan+ doet uitspraken voor het postcodegebied 1221 en meer specifiek voor de verschillende ontwikkellocaties. Dat laatste doen we via gebiedspaspoorten. Vandaar de +. Het beeldkwaliteitsplan is, net als de gebiedsagenda, een kader voor het bestemmingsplan voor 1221.

Webinar
Het beeldkwaliteitsplan+ wordt opgesteld door Wim Voogt, supervisor voor 1221. Hij is inmiddels ruim 1,5 jaar betrokken bij de ontwikkelingen in 1221 en is in die periode bij alle ontwikkelingen in het gebied betrokken geweest. Wim Voogt deelt het concept van het plan met u in een webinar. Dit webinar vond plaats op dinsdag 25 mei.

Heeft u de webinar niet kunnen bijwonen? U kunt een opname van de webinar terugkijken, of de presentatie ontvangen.

Vraag de webinar en / of presentatie hier op

Gesprekken
Na het webinar zijn er twee avonden waarop u nader in gesprek kan met de supervisor over (onderdelen) van het concept. Na afloop van het webinar kunt u zich hiervoor aanmelden. U krijgt dan een uitnodiging voor een online gesprek tijdens een van de avonden. Wij gaan uit van een gesprek van 45 minuten.

  • Maandag 31 mei tussen 19.00 en 22.00 uur
  • Dinsdag 1 juni tussen 19.00 en 22.00 uur

Vervolg
Na de gesprekken wordt het ontwerp beeldkwaliteitsplan+ afgerond. De gemeenteraad wordt vervolgens gevraagd het ontwerp ter inzage te leggen, zodat hierop ook formeel zienswijzen kunnen worden ingediend. De planning is om het beeldkwaliteitsplan+ eind dit jaar ter besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad.

We hopen u te zien tijdens het webinar!

Cookie-instellingen