Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

NLdoet bij Vonk in de Wijk op zaterdag 29 mei

21-05-2021 368 keer bekeken

Zaterdag 29 mei openen VONK en Stichting Present met het project Klus & Ontmoet op een feestelijke manier samen de deuren! Om 9.30 uur zaagt het bestuur van Present in bijzijn van Vonk-medewerkers symbolisch een lat door waarmee de opening een feit is.

VONK wil duurzaam delen met de buurt en Present met haar vrijwilligers duurzaam zorgdragen voor kwetsbare mensen in Hilversum. We hebben de handen ineen geslagen en samen bij VONK een klus en ontmoet hoek ingericht. Alle gereedschappen in deze klusruimte delen we voor allerhande klussen in en om het huis. Zo kunnen we met elkaar Hilversum een beetje mooier maken.

Schilderen, tuinieren en opruimen tijdens NLdoet
De NL-Doet dag is een mooie aanleiding voor de officiele opening van ons samenwerkingsproject! Stichting Present gaat op de NL-Doetdag namelijk 4 klussen uitvoeren verspreid over Hilversum bij mensen die een helpende hand goed kunnen gebruiken en zelf het netwerk, de financien of de gezondheid niet hebben om dit zelf te doen: 1 schilderklus, 2 tuinen opknappen en 1 opruimklus. Voor deze klussen komen de vrijwilligers van Present de gereedschappen ophalen bij de klusruimte van Vonk om ze na afloop weer netjes terug te brengen. En dit gaat na de NL-Doet dag nog veel vaker gebeuren!

Moestuinbakken voor eenzame mensen
VONK gaat van 10-13 uur met vrijwilligers aan de slag om moestuinbakken te maken voor kruiden of bloemen. De bakken zijn bedoeld voor mensen die kwetsbaar en eenzaam zijn en nauwelijks de deur uitkomen in postcodegebied 1221, in Hilversum Oost. We willen ze letterlijk opfleuren met deze bak in de voortuin. Samen met een vrijwilliger uit de buurt wordt de bak bijgehouden. Kent u nog iemand om op te fleuren of de bak te verzorgen in 1221 of de handen uit de mouwen te steken op 29 mei meldt u dan op hallo@vonkindewijk.nl

Dit is ook een samenwerkingsactie van VONK en de Groeneloper om meer groen om de hoek mogelijk te maken in Hilversum Oost. Het maakt onze straten groener, staat mooier en zorgt voor meer biodiversiteit.

Heeft u ook een mooi groen idee voor Hilversum Oost? Neem dan ook contact met VONK op of met de Groeneloper, groeneloper1221@gmail.com

Cookie-instellingen