Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Onderzoek naar een nieuwe locatie voor de Kwekerij

28-05-2021 443 keer bekeken

Als de gemeente aan de slag gaat met de herinrichting van het Stationsgebied is er op het Stationsplein op de huidige plek geen ruimte meer voor ‘De Kwekerij’. De gemeente, betrokken ondernemers en bezoekers willen graag dat dit levendige en creatieve stadspark blijft.

Daarom onderzoekt de gemeente de komende maanden samen met betrokkenen een nieuwe locatie. Een van de ideeën is een verplaatsing naar het Oosterspoorplein. Daar is de gemeente met een werkgroep al aan het kijken naar een tijdelijk invulling van het plein. Inwoners kunnen dit voorjaar en nog de hele zomer van De Kwekerij op haar huidige plek genieten. Op dit moment is de planning om de verhuizing begin 2022 te laten plaatsvinden. De gemeente zal ook dit keer weer met Hilversum Marketing samenwerken.

Tijdelijk Stadspark

De Kwekerij werd in 2020 geopend als tijdelijk stadspark voor de duur van 2 jaar. Het is een locatie voor kleinschalige evenementen op het Stationsplein op initiatief van gemeente Hilversum en Hilversum Marketing. De Kwekerij heeft een duurzaam karakter. Alles wat gebouwd is, is verplaatsbaar, herbruikbaar en zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal. Naast Hilversum Marketing zijn er drie lokale ondernemers gevestigd: Stek, Bar des Boules en Lokaal Hilversum.

Cookie-instellingen