Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Inspiratiebijeenkomst om Hilversum-Oost meer te vergroenen

15-06-2021 484 keer bekeken

Wie groene vingers heeft en een idee heeft hoe de buurt wel een oppepper kan gebruiken, kan van de gemeente Hilversum hulp én budget krijgen. De gemeente wil inwoners zo stimuleren om Hilversum Oost te ‘vergroenen’.

Samen zorgen voor een groenere en aantrekkelijkere leefomgeving, dat is het doel van het programma ‘Groen Kapitaal in de Buurt’. Op zaterdag 19 juni 2021 is er een inspiratiemiddag voor bewoners, komt u ook? Er is een lezing, een groene wandeling èn een kinderactiviteit. De ingebrachte ideeën werken we vervolgens uit met een team tot concrete plannen waarmee bewoners zèlf aan de slag gaan.

Een groene straat draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt én de gezondheid van de bewoners. Er ontstaat meer contact met de buren, de omgeving wordt aantrekkelijk voor wilde bijen, vlinders en vogels èn het maakt de straat beter bestand tegen extreme weersomstandigheden (zoals verdroging , extra opvang van water en hittestress).

Inspiratiemiddag
Op zaterdag 19 juni tussen 13:00 - 16:00 uur kunnen bewoners langskomen bij Vonk in de Wijk om zich te laten inspireren of om ons te inspireren hoe we de buurt aantrekkelijker en groener kunnen maken. Ieder onderdeel duurt ongeveer 45 minuten en wordt aangeboden om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. In verband met de geldende coronamaatregelen is het nodig om je van te voren aan te melden via hallo@vonkindewijk.nl. Heb je al concrete ideeën? Dan kun je dit ook alvast rechtstreeks delen via het platform Hilversummers.nl, meedoen@hilversummers.nl.

Programma zaterdag 19 juni, Vonk in de Wijk, Larenseweg 139, om 13:00, 14:00 en 15:00 uur:

  1. Historische lezing ‘tuinstad’ Hilversum in relatie met stadsnatuur, met een kleine tentoonstelling.  
  2. Groene wandeling samen met een wandelcoach door de wijk 1221.
  3. Kinderactiviteit vanaf 4 jaar: knutsel je eigen bijenvriendelijke bloembommetjes voor in de wijk of tuin.

Uitwerkmiddag in september
Als alle ideeën zijn verzamelend is iedereen van harte welkom op de uitwerkmiddag op zaterdag 18 september 2021. Er worden namelijk niet alleen ideeën bedacht, het is de bedoeling dat bewoners deze zelf gaan uitvoeren. De provincie Noord-Holland en de gemeente Hilversum hebben geld beschikbaar gesteld om de projecten te ondersteunen. We helpen bij het uitwerken van de plannen, het leggen van contacten en voor een aantal projecten is er geld beschikbaar om spullen aan te schaffen. Zo is het mogelijk om snel aan de slag te kunnen en de groene initiatieven te realiseren.

Groen Kapitaal in de Buurt
Groen Kapitaal in de Buurt is een programma van Landschap Noord-Holland, IVN Noord-Holland en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. Deze organisaties zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun eigen buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. De organisaties ondersteunen mensen in de provincie Noord-Holland via begeleiding bij de realisatie van groene bewonersinitiatieven. De aanpak is drieledig en bestaat uit een participatieve buurtaanpak, een voucherregeling en verbinding via het kennisnetwerk.

 

Cookie-instellingen