Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Update procedure Chw. Bestemmingsplan 1221

27-01-2023 703 keer bekeken

De gemeenteraad heeft het Chw. Bestemmingsplan 1221 op 26 oktober 2022 gewijzigd vastgesteld. Vervolgens heeft het plan van vrijdag 11 november 2022 tot en met donderdag 22 december ter inzage gelegen. Daarop zijn er vier beroepsschriften binnengekomen.

Drie beroepsschriften richten zich op individuele (ontwikkel)locaties en één beroepsschrift richt zich op het complete bestemmingsplan. Twee van de vier beroepsschriften richten zich ook tegen een apart besluit met betrekking tot de ‘hogere geluidswaarden’ dat onderdeel is van het Chw. Bestemmingsplan.

Vanwege de binnengekomen beroepsschriften, heeft de Raad van State de gemeente gevraagd om een verweerschrift in te dienen. Dit is inmiddels gedaan. De Raad van State neemt de beroepsschriften en het verweerschrift nu in behandeling. Omdat het bestemmingsplan is opgesteld binnen de kaders van de crisis- en herstelwet (Chw), zal de Raad van State het bestemmingsplan versneld behandelen. In plaats van een jaar, wordt deze naar verwachting binnen zes maanden behandeld. Wordt vervolgd dus.

Heeft u in de tussentijd vragen? Neem dan contact op met projectleider ontwikkellocaties Rob van den Boer of met de adviseur omgevingsrecht Vincent van Rossum.

Cookie-instellingen