Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Omgevingsmanagement is geen kantoorbaan

22-11-2023 275 keer bekeken

Serissa van den Nieuwenhof werkt vanaf 1 maart 2023 als omgevingsmanager. Zij stelt zich aan ons voor en vertelt waarom het belangrijk is om betrokken te zijn bij een ontwikkelingsproject als het Bruisend Hart.

“Nee, omgevingsmanagement is zeker geen kantoorbaan”, vertelt Serissa. “Werken in de buitenlucht en op afwisselende locaties is zeker een voordeel! Wat ik zoal doe? Een omgevingsmanager signaleert problemen en risico’s en zorgt dat deze getoetst worden en op tafel komen tijdens besluitvorming en uitvoering van beleid. Een omgevingsmanager is ook aanspreekpunt voor belangengroepen. Door samenwerkingsverbanden op te bouwen en te onderhouden blijven mensen betrokken.

Open en eerlijke vertrouwensrelaties

“In een gebied waar wordt gesloopt en gebouwd, wordt ook veel informatie gedeeld. Als omgevingsmanager ben ik daar nauw bij betrokken. Het is mijn taak om informatie te verzamelen, vast te leggen en inbreng van de omgeving op te halen. Ik streef ernaar om een evenwichtig standpunt in te nemen door te luisteren naar de wensen van de gemeenschap en te proberen om een compromis te vinden tussen de verschillende belanghebbenden. Door de jaren heen ontstaan er zo duurzame, open en eerlijke vertrouwensrelaties.

In mijn ogen is er altijd een oplossing

“De discussies gaan vaak over de impact op de leefbaarheid van de omgeving, de hoogte en grootte van de gebouwen en de verkeersdrukte. Sommige inwoners van Hilversum zijn bezorgd over de impact van deze bouwprojecten op de historische en groene uitstraling van de stad en de veranderingen in de gemeenschap. Vaak bestaat er ook een groep die vindt dat vernieuwing niet snel genoeg gaat om bijvoorbeeld mee te kunnen met de moderne tijd en om de uitdagingen van 21e eeuw aan te kunnen. In mijn ogen is er altijd een oplossing. Het bij elkaar brengen van dit soort tegenstellingen én dit intern overbrengen bij gemeente Hilversum. Dat is de mooiste uitdaging.

Transformatie alleen mogelijk met een gezamenlijke koers

“Wat ik hoop te bereiken? Het project kent vele uitdagingen. Eruit springen onder meer de realisatie van een mooi, groen en veilig park en de verkeersdrukte in het gebied. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de herontwikkeling. We kunnen wel stellen dat hoe beter de voorbereiding is, hoe minder werk een omgevingsmanager heeft. Om de positieve ontwikkeling van Hilversum door te zetten is een succesvolle transformatie van dit gebied essentieel. Zo’n transformatie is alleen mogelijk met een gezamenlijke koers. Het uiteindelijke doel van iedere omgevingsmanager: een tijdige en zorgeloze uitvoering waarbij een goed geïnformeerde omgeving met een tevreden gevoel achterblijft.

Contact met de omgevingsmanager

Contact met de omgevingsmanager Bruisend Hart? Mail naar bruisendhart@hilversum.nl

Cookie-instellingen