Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Dudok Wonen over ontwikkelingen Larenseweg

17-01-2024 460 keer bekeken

Dudok Wonen is achter de schermen druk bezig met de ontwikkeling van de Larenseweg 30 (LW30) en de Larenseweg 137-139 (Vonk in de Wijk). We vroegen Menno van Dijk, projectmanager Dudok Wonen, naar het laatste nieuws.

“In december hebben we weer een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van LW30. Direct na het vertrek van de laatste huurders uit het kantoorpand aan de Larenseweg 30, hebben we snel maatregelen genomen om de locatie te beveiligen. Met duurzame en circulaire bouwhekken voorkomen we dat onbevoegden rondhangen of het pand betreden. Daarnaast zijn we actief op zoek naar een tijdelijke bestemming voor het pand. Dit zorgt niet alleen voor veiligheid maar geeft het pand ook een nuttige rol in afwachting van de transformatie.”.

De volgende stap in de ontwikkeling van de Larenseweg 30 is het opleveren van een locatieontwikkelplan. “Daar zijn we momenteel druk mee bezig. Verschillende onderzoeken en verkennende werkzaamheden vormen de basis van dit plan. We nemen ook de opmerkingen van de gemeenteraad en de ideeën uit de buurt mee in de uitwerking. Het locatieontwikkelplan wordt straks de leidraad voor de transformatie van het pand naar 65 woningen en werkruimte.”.

Vonk in de Wijk

Binnenkort vertrekken de ondernemers van ‘Vonk in de Wijk’ uit het oude pand aan de Larenseweg 137-139. “Eind februari inderdaad. Het oude pand is in de huidige staat niet meer bruikbaar. We denken natuurlijk na over de herhuisvesting van de culturele ondernemers. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden voor de herontwikkeling van dit gebied. Zodra we daar meer informatie hebben, plannen we een inloopavond voor omwonenden. Iedereen is welkom om betrokken te raken bij de toekomst van dit stukje in hun wijk.”.

De toekomst van LW30 belooft een mooi verhaal te worden. Van duurzaam bouwen tot vele mogelijkheden voor starters, maatschappelijke ondernemers en de buurt.  Volg de laatste ontwikkelingen op LW30.nl. Zodra er meer informatie is over de Larenseweg 137-139 leest u dat hier of via 1221.hilversum.nl/nieuws.

Cookie-instellingen