Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

1221 vergroent: Werkzaamheden Galvanistraat en Liebergerweg (bijna) van start

18-01-2024 560 keer bekeken

Vorig jaar is met de bouwteams van de Liebergerweg en Galvanistraat hard gewerkt aan een nieuw, groen ontwerp voor de speelpleinen aan de gelijknamige straten.

Inmiddels zijn de ontwerpen voor de Galvanistraat en Liebergerweg goedgekeurd door de gemeenteraad. Omwonenden hebben een brief ontvangen en de werkzaamheden gaan (binnenkort) van start. De planning is om de pleinen half april af te hebben, zodat deze in de zomer gebruikt kunnen worden.

Ontwerp Liebergerweg pleintje
Definitieve ontwerp Liebergerweg met houten speeltoestellen.

 

Werkzaamheden

Er is weinig hinder te verwachten van de werkzaamheden. Wel is het voor de herinrichting van de Galvanistraat nodig om grond te saneren: grond wordt dan opgegraven en afgevoerd. Daarvoor worden vrachtwagens gebruikt. Mogelijk geldt er tegen die tijd een tijdelijk parkeerverbod, zodat vrachtwagens veilig af- en aan kunnen rijden om de grond af te voeren.

Heeft u vragen over de planning of andere vragen met betrekking tot de werkzaamheden? Neem dan contact op met onze toezichthouder Joost Kuijer via j.kuijer@hilversum.nl  

 

Cookie-instellingen