Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Van grijs naar groen: Speelplekken Galvanistraat en Liebergerweg klaar voor gebruik

26-04-2024 155 keer bekeken

Na maandenlange werkzaamheden zijn de speelplekken aan de Liebergerweg en Galvanistraat helemaal groen. Beide pleinen zijn veranderd van een stenen bedoening waar het in de zomer erg warm was, naar een koele, groene speelplek met natuurlijke speelelementen voor elke leeftijd.

Hoewel het weer niet mee zat, mocht dat de pret niet drukken. Beide pleinen zijn op 24 april feestelijk geopend.

"Dit zijn het zevende en achtste plein in de wijk die zijn vergroend", vertelde vervangend wijkwethouder Karin van Hunnik tijdens haar speech. "Daarmee lopen we zelfs voor op de planning en hebben we ons doel om voor 2030 zes pleinen in de wijk te vergroenen ruimschoots gehaald.".

Voor het vergroenen van alle pleinen in 1221 is nauw samengewerkt met omwonenden. Eerst is er opgehaald welke elementen er allemaal moeten terugkomen, en vervolgens zijn de daaropvolgende ontwerpen steeds besproken en aangepast op basis van de feedback. Zo zijn er pleinen opgeleverd die passen bij de behoefte van de gebruikers; er zijn speeltoestellen voor meerdere leeftijden, het is groen, goede zitplekken en genoeg prullenbakken.

Het wordt zomers weer fijn spelen in Hilversum Oost.

Opening Galvanistraat speelplek

 

Cookie-instellingen