Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Veiligheid rondom ontwikkellocatie Grote Sigarenfabriek

Esmee de Klerck 03-03-2023 952 keer bekeken

Zondagavond 19 februari legde een uitslaande brand de leegstaande villa aan de Larenseweg in de as. De villa is gelegen naast de Grote Sigarenfabriek aan de Ampèrestraat. Voor deze locatie zijn vergevorderde plannen om er (zorg)woningen te bouwen.

Wanneer de bouw kan beginnen is nog de vraag. “Hoge bouwprijzen, onderhandelingen met potentiële huurders en bezwaren uit de wijk vertragen de herontwikkeling van de locatie.”, legt directeur bij SVE Group Dirk Simons uit. “Als ontwikkelaar zijn wij verantwoordelijk voor de veiligheid van het terrein. Door de brand in de Sigarenfabriek in 2019 was het al een onveilig terrein. We hebben het toentertijd afgezet met bouwhekken rondom het terrein. Daar hebben we bewust geen zeilen omheen gespannen, zodat men kan zien wat er achter de hekken gebeurt. Een stukje sociale controle. Omdat we nog niet weten hoelang het duurt voor we echt kunnen starten, hebben we de locatie nu extra beveiligd met camera’s”. De gemeente Hilversum zal controleren of het terrein goed is afgesloten.

Verder is er nauwer contact met de buurt over vorderingen in het proces en de veiligheid. “We onderhouden vanaf nu ook contact met één buurtbewoner. Deze deelt de informatie binnen het buurtnetwerk. Zo houden we elkaar aangehaakt.”.

Heeft u vragen over deze ontwikkellocatie? Neem contact op met Rob van den Boer, projectleider ontwikkellocaties via r.vandenboer@hilversum.nl.

 

Cookie-instellingen