Klaar

Het gebied rond het Oosterspoorplein heeft het in de kern allemaal: een centrale en goed bereikbare ligging, een stoer industrieel karakter, monumentale gebouwen én gezellige (winkel)straatjes. Dit gebied aan de oostzijde van het centraal station is ook nog eens de entree tot Hilversum-Oost. Er is dus veel mogelijk, alleen komt het er op dit moment nog niet uit. Veel winkels staan leeg, er is weinig groen en de verkeerssituatie heeft verbetering nodig. Ook is er sprake van ondermijning; de onderwereld en de bovenwereld komen hier samen. Tijd voor verandering! 

Van het Oosterspoorplein en de omliggende winkel- en woonstraten willen we een fijne, levendige en veilige plek maken: het Bruisend Hart van Hilversum-Oost. Dat doen we samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen, onder wie de NS en ProRail. Daarnaast vinden we het belangrijk om Hilversum-Oost beter te verbinden met de Stationsomgeving, het centrum en andere Hilversumse wijken.

Een levendig Oosterspoorplein

Het Oosterplein was een versteend plein, met weinig groen en veel fietsen. Inmiddels heeft het een nieuwe, tijdelijke (groene) invulling tot en met 2027: In mei 2022 verscheen hier het levendige stadspark De Kwekerij. Dit zorgt voor levendigheid op het plein, met een aantal horecazaakjes en veel groen. Hier is ook is Perron H te vinden. Perron H(ilversum) is het centrale informatiepunt voor de wijk, maar ook een plek voor kleinschalige, eenmalige ontmoetingen.

Lees meer over het Bruisend Hart

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen