Submenu

Voorbereiding

Tussen een aantal huizen halverwege de Galvanistraat, ligt achter de parkeervakken een klein pleintje. Er staat hier momenteel een speeltuin met een wipwap en wipkip, een schommel, een klimrekje en een glijbaan. De glijbaan wordt in de zomer zo heet, dat kinderen er niet vanaf kunnen glijden zonder zich te branden. De grond is bedekt met stoeptegels en een aantal rubbertegels. U vindt er een bankje en slechts een aantal bomen. Dat kan anders.

Uw mening telt; het resultaat

Binnenkort wordt het plein aan de Galvanistraat opgeknapt en vergroend. Omdat u en uw kinderen degenen zijn die hier gebruik van gaan maken, wilden wij graag weten wat u hiervan vond. Daarvoor zijn er twee mogelijkheden:   

  • Via de website:
  • Via het bouwteam: Drie keer kwam het bouwteam bijeen. Het bouwteam bestond uit de projectleider, de ontwerper, een aantal leden van de groene loper en een aantal omwonenden die zich hiervoor aanmeldden. Vragen hierover of over de stand van zaken? Neem contact op met Daniël Grootendorst via d.grootendorst@hilversum.nl  
Galvanistraat zonder inkijk - oude situatie
Huidige situatie

(Samen)Werken aan een groene omgeving

In het project ‘de Groene Loper’ werken de gemeente, bewoners en ontwikkelende partijen samen om de wijk te voorzien in de behoefte aan meer groen. De eerste stap is het vergroenen van de pleinen. Daarna komt er op de ontwikkellocaties na herontwikkeling ook meer groen, in de vorm van bijvoorbeeld stadsparken en groene wandelpaden. Zo worden de Geuzenbuurt, de Electrobuurt en Kleine Driftbuurt steeds groener en komen er meer groene (wandel)verbindingen tussen de wijken. Er ontstaat als het ware een groene loper door het gebied. 

Het ontwikkelen van een groene loper is een grote uitdaging en slaagt alleen als ontwikkelde partijen, bewoners en gemeente nauw samenwerken en alle partijen bijdragen. Samen werken we plannen voor ontwikkellocaties verder uit. Ook leden van de werkgroep ‘Groene Loper’ sluiten regelmatig aan bij sessies. De werkgroep ‘Groene Loper’ bestaat uit betrokken bewoners uit de wijk die de wijk graag willen vergroenen. Voor het vergroenen van pleinen werken we met bouwteams. Deze bestaat uit een aantal leden van de Groene Loper, de ontwerper, de projectleider en een aantal omwonenden van het plein. Daarnaast betrekken we graag alle bewoners bij het vergroenen van pleinen en vragen we u regelmatig om uw mening.

Waarom vergroenen we?

Postcodegebied 1221 is een wijk met relatief weinig groen. De gemeente Hilversum werkt hard om de wijk te vergroenen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer groen ervoor zorgt dat we ons prettig voelen op een warme zomerdag, omdat het stadshitte te lijf gaat. Meer groen zorgt ervoor dat hevige regenval de grond in kan zakken, waardoor er minder last is van wateroverlast. Verder blijkt uit onderzoek dat mensen die in een groene woonomgeving leven, zich vaker gezonder voelen en minder vaak ziek zijn. Ook stimuleert groen ontmoetingen tussen mensen. En voor kinderen is een groene woonomgeving ook fijn; het zorgt voor een gevarieerder spel. Kinderen die in groene wijken wonen en daardoor meer buitenspelen, hebben bijvoorbeeld 15% minder last van overgewicht. Kortom, meer groen in uw wijk heeft vele voordelen. x

Meer informatie

 

Updates

Cookie-instellingen