Als alles kan en mag, wat zijn dan uw wensen voor de invullingen van het plein?

Note: We verzamelen uw antwoorden en delen ze in per thema. Op die manier gaan we er verder mee aan de slag.

Rens

10-06-22 om 10:26

De speeltuin nu is vooral leuk voor hele jonge kinderen, maar ze kunnen niet zelfstandig van dit type speeltoestellen gebruik maken dus moet je als ouder steeds meehelpen. Oudere kids spelen juist heel lomp op de schommel en draaimolen, waar ze eigenlijk te groot voor zijn.

Verder natuurlijk meer bomen, hagen, beplanting! 

Los het parkeren op, omdat he zo gefragmenteerd is kost dit veel meer ruimte dan nodig. Pak de hele straat aan, vanaf de drempel naar de Minckelersstraat, overal is ruimte voor meer groen en het is allemaal erg sleets.

Ruimte om te steppen/rolschaatsen is oké mits dit op een paadje is, niet dwars overal doorheen zodat jongere kinderen rustig kunnen spelen.

Angelica

05-06-22 om 16:53

Meer bomen voor schaduw. Bankjes en prullen bakken. Natuurlijke speeltoestellen. Meer om te klimmen. Het sport toestel wat nu op het plein staat verplaatsen naar de berg bij anneshoeve waar die anderen sprot toestellen ook staan.

BV

03-06-22 om 23:54

IJzeren hekken vervangen voor een natuuromheining of een houten hek. 

Meer groen in en om het pleintje.

Zorgen voor genoeg openbare prullenbakken en straat verlichting.

Ook het pleintje voor de kerk met de fietsen stalling mag hier in meegenomen worden. De fietsen rekken vervangen voor de meer diefstal bestendige stallingen die ook in het centrum staan. Geeft een mooiere uistraling.

Ondergrondse container net zoals de containers aan de kleine drift omheinen door ook een mooie bakstenen muur. (Wellicht hier ook meer ondergrondse containers plaatsen)

 

Me

03-06-22 om 8:44

Mijn kind (1,5 jaar)  speelt hier graag. Schaduwplekken door middel van bomen of struiken zijn hard nodig. 

Het zou ook fijn zijn om een lage glijbaan te plaatsen waar kleine kinderen zelf op kunnen klimmen. En een klautertoestel voor de kleinere kinderen. 

De wip is ook een favoriet, deze zeker laten staan. 2 bankjes is wat mij betreft voldoende. De omheining is ook erg fijn. 

Groeneveld

02-06-22 om 20:05

PS Veel bomen voor wat schaduw. 

Groeneveld

02-06-22 om 19:56

Hoe meer groen op het pleintje, hoe beter!

Graag heel erg voorzichtig met meer banken als uitnodiging ivm hangjongeren in de avond wanneer de kinderen slapen. Een extra lichtpaal zou daarbij niet misstaan om overlast in de vorm van lawaai en vervuiling ( blikjes, peuken etc) voor de omwonenden  te voorkomen.

Ik wens de kinderen overdag veel speelplezier en de omwonenden een goede nachtrust. 

 

 

Jojanneke

02-06-22 om 17:47

Ik vind, zoals de beschrijving ook al zegt, de hittestress echt vreselijk hier als het warm is. Het is dan echt akelig om daar te zijn, terwijl dat in principe juist dagen zijn om buiten te spelen. Het allerbelangrijkste vind ik daarom bomen. Daarbij zijn er nu voor jonge kinderen vooral passieve toestellen. Ik ben daar alleen maar aan het duwen en draaien als ik er met mijn dochter van 2 ben. Iets om op te klimmen, doorheen te kruipen of af te glijden zou leuk zijn.

An

02-06-22 om 17:42

Voor de Pelikaanstraat, Wat nu vooral voor jonge basisschool kinderen en peuters is, lijkt het mij verstandig dit zo te houden. Er zijn ook speelplekken voor oudere kinderen in de buurt. 

De bankjes voor ouders en grootouders moeten zeker terugkomen. Net als de omheining,  omdat de peuters hierdoor veilig rond kunnen rennen (bankjes staan nu vlak bij de uitgang, wat heel fijn is! ).

Struiken zonder besjes en bloemen zouden een fijne toevoeging zijn, zeker aan de kant van de parkeerplaats. Liever geen grote bomen, omdat dan nesten boven speeltoestellen kunnen komen, en deze dan onder gepoept worden. De struiken mogen ook niet te hoog worden ivm zicht op de kleintjes. 

Een iteractiefleertoestel zou leuk zijn,  waarbij bijv zand naar boven gehaald kan worden op een band...

Een drinkwaterpunt op kind én volwassen hoogte is fijn in een warmer klimaat. 

Een boekjes uitruilpunt is leuk.

Vuilnisbak voor rotzooi.

Parkeerplaatsje voor kleine (loop)fietsjes en stepjes.

Het is voor mensen  met een visuele beperking,  mensen die minder goed ter been zijn en mensen met kinderwagens prettig om een verhard en breed pad te houden richting de bankjes. 

Een speeltoestel dat rolstoel vriendelijk is zou geweldig zijn. Bijvoorbeeld een draaimolen die ingegraven is. Of een brede loop/sta wip, waar ook een rolstoel op kan rijden.

Voor peuters blijft het geweldig om ook de auto's op de weg te kunnen zien.

Een rek/plek voor gevonden voorwerpen zoals handschoentjes en speelgoed.

Een buurt AED.

Gezellige, niet te witte een niet te felle verlichting.

Ik ben benieuwd hoe het gaat worden! Hopelijk wordt ook meteen de stoep mee genomen zoals op de zilvermeeuwstraat. 

 

Berends

01-06-22 om 19:33

Dus bijv. geen knooptouw om naar boven te klimmen (zoals bij 't Bluk) of een te steile hoge trap, gewoon een kindvriendelijk trapje als de glijbaan daar ook naar is. Lekker zelfstandig spelen! 

Berends

01-06-22 om 19:28

Een speeltuintje met een groene uitstraling met toestellen waar jonge kinderen zelfstandig op kunnen klimmen én vanaf kunnen glijden. Op het Jac. P. Thijseplein is het voor hen nog niet mogelijk om zelfstandig naar boven te klimmen, maar de glijbaan is een hit.

Cookie-instellingen