Samen voor verandering en verbeteringPraat, denk en werk mee aan de toekomst van de Geuzenbuurt, Electrobuurt en Kleine Driftbuurt. Samen postcodegebied 1221.

Uitspraak Raad van State: Hilversum mag door met plannen voor postcodegebied 1221

29-05-2024

Hilversum mag uitvoering geven aan de plannen voor postcodegebied 1221.

Dat volgde woensdag 29 mei uit de uitspraak van de Raad van State, waarin alle ingediende beroepsschriften tegen het Chw bestemmingsplan 1221 en het besluit hogere waarden voor geluid ongegrond werden verklaard. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Ontwikkelaars van ontwikkellocaties in het gebied kunnen een vervolg geven aan de verdere planuitwerking. 

“We zijn verheugd dat er eindelijk duidelijkheid is. Dit besluit zorgt ervoor dat we de komende jaren daadwerkelijk kunnen starten met woningbouw en vergroening op diverse locaties in 1221. We begrijpen anderzijds dat het voor de bezwaarmakers een tegenvaller is. We blijven echter samen met de ontwikkelaars én de buurt invulling geven aan de verschillende plannen.”, vertelde tijdelijk verantwoordelijk wethouder Arno Scheepers naar aanleiding van de uitspraak. 

Het Chw bestemmingsplan 1221 werd op 26 oktober 2022 vastgesteld door de gemeenteraad. Het bestemmingsplan gaat over bijna heel 1221. Alleen het gebied rond het Oosterspoorplein (Bruisend Hart) valt buiten dit bestemmingsplan, omdat de plannen voor dit gebied destijds nog niet ver genoeg waren uitgewerkt. Op het vastgestelde bestemmingsplan zijn beroepsschriften ingediend bij de Raad van State. In vervolg op de zitting bij de Raad van State op 22 juni 2023 heeft de Raad van State nu uitspraak gedaan. Zij acht de beroepsschriften ongegrond en heeft daarom besloten het bestemmingsplan onherroepelijk te verklaren.

Cookie-instellingen