Submenu

Samen voorbereiden

Waar de Lijsterweg en Liebergerweg samenkomen, ligt een driehoekig speelpleintje voor de deur van een aantal woningen. Het groen op het plein is beperkt tot een vijftal grote bomen. De rest van het plein is betegeld met betontegels en hier en daar rubberen tegels rondom de speeltoestellen. Er staat onder meer een glijbaan, klimrekje, wipwap en een wipkip. Voor de liefhebber zijn er hink-stap-sprong-tegels. Opvallend aan het plein is dat dit plein volledig is omheind. Tijd voor meer ruimte voor groen.

Uw mening telt; de resultaten

Binnenkort wordt het plein aan de Liebergerweg opgeknapt en vergroend. Omdat u en uw kinderen degenen zijn die hier gebruik van gaan maken, wilden wij graag weten wat u hiervan vond. Daarvoor waren er twee mogelijkheden:  

  • Via de website:

  • Via het bouwteam: Drie keer kwam het bouwteam bijeen. Het bouwteam bestond uit de projectleider, de ontwerper, een aantal leden van de groene loper en een aantal omwonenden die zich hiervoor aanmeldden. Vragen hierover of over de stand van zaken? Neem contact op met Daniël Grootendorst via d.grootendorst@hilversum.nl  
Pleintje Liebergerweg/Lijsterweg oude situatie
Huidige situatie

(Samen)Werken aan een groene omgeving

In het project ‘de Groene Loper’ werken de gemeente, bewoners en ontwikkelende partijen samen om de wijk te voorzien in de behoefte aan meer groen. De eerste stap is het vergroenen van de pleinen. Daarna komt er op de ontwikkellocaties na herontwikkeling ook meer groen, in de vorm van bijvoorbeeld stadsparken en groene wandelpaden. Zo worden de Geuzenbuurt, de Electrobuurt en Kleine Driftbuurt steeds groener en komen er meer groene (wandel)verbindingen tussen de wijken. Er ontstaat als het ware een groene loper door het gebied. 

Het ontwikkelen van een groene loper is een grote uitdaging en slaagt alleen als ontwikkelde partijen, bewoners en gemeente nauw samenwerken en alle partijen bijdragen. Samen werken we plannen voor ontwikkellocaties verder uit. Ook leden van de werkgroep ‘Groene Loper’ sluiten regelmatig aan bij sessies. De werkgroep ‘Groene Loper’ bestaat uit betrokken bewoners uit de wijk die de wijk graag willen vergroenen. Voor het vergroenen van pleinen werken we met bouwteams. Deze bestaat uit een aantal leden van de Groene Loper, de ontwerper, de projectleider en een aantal omwonenden van het plein. Daarnaast betrekken we graag alle bewoners bij het vergroenen van pleinen en vragen we u regelmatig om uw mening. 

 

Waarom vergroenen we?

Postcodegebied 1221 is een wijk met relatief weinig groen. De gemeente Hilversum werkt hard om de wijk te vergroenen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer groen ervoor zorgt dat we ons prettig voelen op een warme zomerdag, omdat het stadshitte te lijf gaat. Meer groen zorgt ervoor dat hevige regenval de grond in kan zakken, waardoor er minder last is van wateroverlast. Verder blijkt uit onderzoek dat mensen die in een groene woonomgeving leven, zich vaker gezonder voelen en minder vaak ziek zijn. Ook stimuleert groen ontmoetingen tussen mensen. En voor kinderen is een groene woonomgeving ook fijn; het zorgt voor een gevarieerder spel. Kinderen die in groene wijken wonen en daardoor meer buitenspelen, hebben bijvoorbeeld 15% minder last van overgewicht. Kortom, meer groen in uw wijk heeft vele voordelen.

Meer informatie

 

Updates

Cookie-instellingen